Een volwassen koor

met die vriendschappelijke uitstraling

Ghesellen van den Sanck is een oude bekende naam voor Maastricht. Gestart als meisjeskoor (al snel gemengd) en daarna zo'n veertig jaar als carnavalskoor, onder de alias de Zingende Pótsvrouwe, werd het 60 jarig jubileum opgeluisterd met een grote musicalproductie 'Kaffee d'n Diamante Ingel', waaraan 160 mensen hebben meegewerkt. Opgevolgd met de musicals 'Behej um el Besjaar' en '8tien5en6tig' oftewel '1865', elk met een eigen productie, eigen muziek, hun eigen stijl en succes.

Het bleek de opstap te zijn naar een grote verandering binnen het koor. Een deel van het koor wilde, mede als gevolg van het succes van de musicals, het andere repertoire blijven zingen. Daarmee was de basis gelegd voor de huidige opzet van de popgroep die Vocal Jazz, Pop & Rock covers zingt: 'Vocal Harmony'.
Zo worden de repetities, promotie en concerten gefaciliteerd en georganiseerd door de vereniging en kunnen we koortraining, zangstem en expressie ontwikkeling beter afstemmen op ieders persoonlijke voortgang.

Tijdlijn

De geschiedenis van de vereniging Ghesellen van den Sanck is het verhaal van een van de oudste koororganisaties van Maastricht.
Al zingend van kerkkoor naar de afwisselende popgroep Vocal Harmony.

Oratorium

Opgericht als meisjeskoor Oratorium in november 1944. Verbonden aan de koepelkerk in Maastricht om de mis op te luisteren en te repeteren.

Ghesellen van den Sanck

Het meisjeskoor werd al heel snel een gemengd koor en heet vanaf 1947 Ghesellen van den Sanck. Met nog heel lang na de repetitie de mannen aan de bar en de dames netjes aan tafeltjes.

De Zingende Pótsvrouwe

De Alias

In 1972 komt de uitnodiging om, in het Staargebouw, aan de carnavalszittingen deel te nemen onder een ludieke naam. De spontane reactie onder de leden zorgt ervoor om 40 jaar lang onder deze alias op te treden.

Musical

'Kaffee d'n Diamante Ingel'

2004 wordt ter viering van het 60 jarig bestaan van het koor een musical opgevoerd. De forse productie met 160 deelnemers maakt grote indruk en smaakt naar meer.

Musical

'Behej um el Besjaar'

Vier jaar later, in 2008, komt de tweede musical. Een verhaal over niet meer willen zingen en toch blijven zingen, met een andere lastiger zanguitdaging dan voorheen.

musical

'8tien5en6tig'

En dan 2011, de grote laatste musical ging over de kinderarbeid ten tijden van Regout: 1865. Waar we erachter komen dat ook wij popmuziek kunnen en willen zingen.

Ommezwaai 2013

Maar dan is de rek er echt uit. Slechts een heel klein groepje wil en kan blijven zingen. Daarom wordt de alias losgelaten en begint de vereniging Ghesellen van de Sanck aan een nieuwe klank.

Koortraining

Die nieuwe klank naar kwaliteit met vocalen in jazz, pop en rock nummers leidt tot een koortraining in 2015. Waar, van de twaalf deelnemers, er acht het koor blijvend versterken.

Vocal Harmony

Om duidelijker te maken wat we nu doen gebruiken we vanaf zomer 2018, als popgroep, de naam 'Vocal Harmony' voor onze optredens en concerten.

75 jarig bestaan

Bijna, namelijk in november 2019 bestaat het koor 75 jaar. Dat vraagt om een feestje, concert, samenwerking ... Hou ons maar in de gaten en kom dan genieten!

Toekomstmuziek

Ja, die is er ook nog, onze toekomstmuziek! Al zingend verder naar het volgende optreden of concert. Wie weet samen met jouw?

Jong en oud

Zingen is voor jong en oud. Zowel luisteren als meedoen kan je veel plezier geven. Tot ziens op ons volgende concert en optreden!

Repetities

Elke donderdagavond, van 20:00 tot 22:00 (en soms iets langer) is er de repetitie voor Vocal Harmony.

Met vooraf een kop koffie, tijdens een watertje en achteraf soms een biertje, geeft dit een goede indruk van het plezier dat wij hebben tijdens de repetitie. Veel lachen en serieus zingen wisselen elkaar in hoog tempo af.

Vocal Harmony popkoor

Meezingen

Heb je verschillende van onze covers al eens gezongen? Dan kun je ook meedoen, maak een afspraak via het secretariaat op welke repetitie je wilt komen. Zodat je ook kunt ervaren (en horen) hoe onze repetities eruit zien.

Zou je wel willen zingen in een popgroep zoals ons vocal jazz, pop & rock koor, maar heb je nog niet zoveel ervaring? Ook dan kun je eens afspreken om nader kennis te maken: want zodra we zo'n tien mensen hebben leren kennen, starten we een nieuwe koortraining!

Secretariaat

Voor alle vragen over repetities, lidmaatschap, deelnames, samenwerkingen, optredens en concerten,
neem je contact op per telefoon of e-mail met:

Monique Corvers
GSM: +31(0)6 3310 8400 b.g.g 043-3626906